Selecteer een pagina

Zoals je in mijn vorige blog kon lezen ben ik er al jaren van overtuigd dat onze kinderen wel klaar zijn voor school maar onze scholen niet helemaal klaar zijn voor onze kinderen.

Ik heb de laatste jaren heel veel geleerd over voeding en gezondheid en steeds als ik iets nieuws leer dat heel veel indruk op mij maakt dan denk ik: Waarom heb ik dit niet op school geleerd?

Voor de duidelijkheid is dit geen enkel verwijt naar onze leerkrachten. Die willen vaak ook anders maar hebben daar simpelweg geen tijd voor. Als het systeem al zou veranderen dan zou dit vanuit de overheid moeten komen. Volgens sommigen kan dit erg lang duren en om die reden zien we nu welwillende ondernemers zelf beginnen met het opzetten van alternatieve schoolsystemen.

Deze week wil ik het met je hebben over wat je op school niet leerde over voeding en gezondheid. Of erger nog, wat jou werd wijsgemaakt en wat achteraf helemaal niet bleek te kloppen.

En nee, ik ben niet boos. Ik ben werkelijk van mening dat het overgrote deel van de mensen met de beste intenties deze informatie deelde of niet deelde. Ze wisten vaak niet beter. Wat ik mij wel afvraag is wie er aan de basis stond van het delen van al die informatie.

Neem nou ‘Melk, goed voor elk“. Ik bedoel, een grotere leugen kan je haast niet bedenken.

Melk is helemaal niet goed voor elk! Sterker nog, het overgrote deel van de mensheid heeft een koemelk intolerantie. En als je er over nadenkt is dat ook helemaal niet zo raar. Wij zijn werkelijk het enige levende wezen op aarde dat de melk steelt van een ander levend wezen. Ja, je leest het goed; STEELT!

Melk goed voor elk! Laten we even logisch nadenken: 

  • Ten eerste moet een koe zwanger zijn om melk aan te maken. Die melk is bedoeld om haar kalf straks de noodzakelijke voeding te geven. Dit zodat het kalf in no time op de eigen pootjes kan staan.
  • Op de tweede plaats hebben wij mensen onze eigen melk; moedermelk. Nu doen wij er aanzienlijk langer over om op onze eigen pootjes te staan maar meer melk dan de moedermelk in die eerste paar maanden van ons leven hebben we meestal niet nodig.
  • Als derde heb ik een vraag voor je: Heb je ooit een olifant aan de borsten van een giraf zien hangen? Alleen het beeld is al hilarisch. Nou, dit is wel wat wij doen. We hangen via een kleine industriële omweg aan de tepel van een koe!

  • En misschien handig voor de vergelijking: Een mens weegt bij de geboorte ongeveer 3,5 kg en een koe 40 kg. Na twee maanden koemelk heeft die ‘baby-koe’ het gewicht van een volwassen mens.  Een volwassen koe weegt ongeveer 600 kg. Een koe eet gras, heeft vier magen en meters darmen nodig om dat gras te verteren. Een mens is een omnivoor en heeft aan één maag genoeg. En zo kunnen we nog wel even doorgaan.

Amalgaamvullingen in je mond

Nog eentje: wie heeft ooit bedacht om amalgaamvullingen in je mond te stoppen? Amalgaamvullingen bestaan voor ongeveer 50% uit kwik. als iemand jou nu zou vragen: Wil je een vulling met of zonder kwik? Wat zou jij dan zeggen?

Dat bedoel ik!

Gaatjes in tanden en kiezen worden al meer dan honderdvijftig jaar gevuld met amalgaam, een legering van onder andere zilver en kwik. In landen als Zweden, Denemarken en Oostenrijk, is het gebruik van amalgaam al verboden. In Duitsland mag het niet worden toegepast bij zwangere vrouwen en kinderen. In Nederland is het gebruik van amalgaam nog gewoon toegestaan.

Becel, goed voor hart en bloedvaten

Nog een mooie slogan. Wat een onzin. Becel, margarine, zou goed zijn voor hart en bloedvaten. De producent had namelijk bedacht om Omega 3 en 6 toe te voegen aan het pakje margarine. Inderdaad is Omega 3 goed voor hart en bloedvaten. De vraag is dan alleen: Hoeveel Omega 3 moet er dan worden ingenomen? En klopt het dat het goed is in combinatie met margarine? Het antwoord is natuurlijk nee en dus mag deze reclame niet meer worden getoond.

Vitamine C

Nu neem ik veel vitamines waaronder Vitamine C. Om nu te kijken hoeveel vitamine C ik in mijn bloed heb, vroeg ik mijn huisarts mijn vitamine C niveau te meten. “dat doen we niet” zei de assistente vastberaden. Oh, en waarom niet, vroeg ik. “Nou niemand heeft een tekort aan vitamine C”. Dat was ongeveer het laatste antwoord dat ik had verwacht. Ik verdiep mij al een tijdje in de wereld van vitamines en inmiddels weten we dat heel veel mensen een tekort hebben aan noodzakelijke vitamines zoals vitamine D en C. Toch was dit het antwoord van de assistente. Ook nadat ze het aan de huisarts had gevraagd bleef ze bij haar antwoord.

Natuurlijk kunnen we zo nog even doorgaan maar ik denk voor nu wel even genoeg voorbeelden. Ik hoor graag van jou welke foute informatie jij hebt ontvangen toen je op school zat of wat ze je nooit hebben geleerd en waarvan jij nu denkt dat dit toch wel handig was geweest. Je helpt ons enorm om onderaan die vraag te beantwoorden.

Maar eerst…

Let op! Op zondag 5 april 2020 organiseren we het 2e Healthy Wealthy People event. Een dag vol interessante lezingen over voeding, gezondheid, vitamines, ondernemerschap, social media en business tips en strategieën. 

 

➡➡➡ WIL JE KANS MAKEN OP EEN GRATIS TICKET TWV € 35,- OF WIL JE MET 50% EEN VIP TICKET BEMACHTIGEN? BEANTWOORD DAN EEN VAN DE VOLGENDE VRAGEN ONDERIN HET COMMENTAARVELD. 

 

WELKE VERKEERDE INFORMATIE HEB JIJ ONTVANGEN TOEN JE OP SCHOOL ZAT?

OF…

WAT LEERDE JE NOOIT OP SCHOOL EN WAT HAD JE GRAAG EERDER WILLEN LEREN? 

 

PLAATS JE REACTIE HIERONDER. 

Pin It on Pinterest

X
X