Selecteer een pagina

Als onze kinderen naar school gaan dan zijn de meesten klaar voor school. Maar zijn onze scholen ook klaar voor onze kinderen?

Ik denk al jaren van niet.

Hoe is het mogelijk dat een klaslokaal in 1950 er in grote lijnen hetzelfde uitziet als een klaslokaal in 2020? Alleen de kleuren zijn toegevoegd.

Dat ze er in 1950 voor hebben gekozen om een systeem op te zetten dat jou zou voorbereiden op een hele dag stil zitten, focussen, luisteren en vooral stil zijn begrijp ik nog. De meesten kwamen erna in fabrieken terecht omdat we druk bezig waren met de opbouw van het land.

Maar dat we er anno 2020 nog steeds voor kiezen om kinderen het grootste deel van de dag stil te laten zitten in de schoolbanken begrijp ik echt niet. De wereld is drastisch veranderd en steeds meer mensen streven naar meer (financiële) vrijheid en naar meer autonomie. Om dat te bereiken is het vooral een goed idee om iets voor jezelf te beginnen. Ten opzichte van een vaste baan heb je volgens de kenners daarmee in ieder geval een grote kans om die (financiële) vrijheid en autonomie te bereiken dan met een ‘vaste’ baan. Ik zet het woord ‘vaste’ maar even tussen aanhalingstekens want geen enkele baan is vast als je begrijpt wat ik bedoel.

Nu ben ik al 25 jaar zelfstandig ondernemer en ik kan je vertellen dat geen dag hetzelfde is. Ja, de ene dag zit je achter je pc of laptop om je marketing op orde te krijgen of om je rekeningen te betalen maar op een andere dag ben je vooral onderweg, zit je in onderhandelingsgesprekken of moet je lastige beslissingen nemen.

 

“What you can not do, you can always teach”

 

En zo vinden we het eigenlijk heel normaal dat een financieel adviseur van een grote bank, die zelf voor een standaard salaris zijn functie vervult, een succesvolle ondernemer moet adviseren hoe die zijn geld zou moeten beleggen. Met alle respect voor deze adviseurs is het natuurlijk veel logischer voor een succesvolle ondernemer om advies in te winnen bij iemand die zelf meer succes heeft met het beleggen van zijn geld dan hijzelf.

En zo is er wel meer dat ze je niet op school leren.

Denk even aan Goalsetting, het stellen van doelen. Toen ik dat jaren terug leerde veranderde mijn hele leven. Door simpelweg je doelen op te schrijven, deze bij te houden, actie te blijven nemen, kom je er niet alleen achter wat je allemaal doet maar vooral ook WAAROM je het doet.

En datzelfde geldt voor manieren om een inkomen te genereren. Ik heb altijd geleerd dat er vooral 4 manieren zijn om aan een inkomen te komen; De eerste is natuurlijk loondienst. De tweede vorm is de ZZP’er. De zelfstandige zonder personeel. De derde vorm is de ondernemer. Deze heeft dan vaak de keuze om een eenmanszaak te starten, een VOF of een BV. De gemiddelde ondernemer heeft meestal een of meerdere personeelsleden op de loonlijst staan. En dan heb je nog de investeerder. Als een ondernemer eenmaal voldoende geld heeft verdient, kan hij/zij ervoor kiezen om dat geld te investeren in bijvoorbeeld aandelen of onroerend goed.

En dat was het dan. De vier voornaamste verdienmodellen.

 

En… er is een vijfde. Er is namelijk nog een manier. En die leer je niet op school.

 

Er is een manier om met minimale investeringen en risico’s voor jezelf te starten waarbij je de beschikking hebt over een kant of klaar product of dienst, waarbij ook de volledige marketing voor je is gedaan. En het wordt extra interessant als ik je vertel dat de meeste miljonairs worden geboren binnen dit businessmodel.

En toch leer je dit niet op school.

Ik heb het over Netwerkmarketing. Hoewel er letterlijk miljoenen mensen zijn die binnen dit businessmodel een part-time of (veel meer dan) een full-time inkomen mee genereren, hebben veel mensen een vertekend  beeld van Netwerkmarketing. Logisch ook. Veel startende distributeurs hebben in het begin geen idee wat ze moeten doen omdat ze nauwelijks tot geen training ontvangen. Ze benaderen, volgens de basisinstructies, een paar vrienden en familieleden door wie ze vervolgens worden uitgelachen en kruipen terug in hun hok om het gehele ondernemersavontuur maar te laten varen. Mega zonde. Want als je weet wat je moet doen dan is er naar mijn mening anno 2020 geen beter model om zelfstandig ondernemer te worden dan met Netwerkmarketing.

Er zijn wel 4 belangrijke elementen, 4 voorwaarden, die je moet weten voordat je start. Deze 4 elementen kan je hieronder gratis downloaden.

En mocht je interesse hebben, dan heb ik nog twee tips voor je:

1. Je hebt training nodig!
Zonder training wordt het heel lastig om binnen dit businessmodel succesvol te worden en dat is dan ook de voornaamste reden dat veel mensen een verkeerd beeld hebben van een van de beste businessmodellen ter wereld. Nu bestaan er binnen Netwerkmarketing 7 essentiële vaardigheden die je moet beheersen om succesvol te zijn dus dat is best te overzien. Deze 7 vaardigheden worden tijdens een van de workshops behandeld tijdens het Healthy Wealthy People event maar daarover later meer.

2. Je moet met weerstand om kunnen gaan. 
Veel mensen hebben onterecht een verkeerd beeld van Netwerkmarketing en daar moet je tegen kunnen. Dus ben jij iemand die erg gevoelig is voor de mening van anderen, dan zou ik je afraden om binnen dit businessmodel aan de gang te gaan. Ben je iemand die denkt in mogelijkheden, ben je trainbaar en ben je iemand die een eigen weg durft te gaan? Dan raad ik je aan er zeker goed naar te kijken.

Let op! Op zondag 5 april 2020 organiseren we het 2e Healthy Wealthy People event. Een dag vol interessante lezingen over voeding, gezondheid, vitamines, ondernemerschap, social media en business tips en strategieën. 

WIL JE KANS MAKEN OP EEN GRATIS TICKET TWV € 35,- BEANTWOORD DAN DE VOLGENDE VRAAG ONDERIN HET COMMENTAARVELD. 

 

WAT LEERDE JE NOOIT OP SCHOOL EN WAT HAD JE GRAAG EERDER WILLEN LEREN? 

 

PLAATS JE REACTIE HIERONDER. 

Pin It on Pinterest

X
X