Selecteer een pagina

Success is Just Around the Corner

door | jul 2, 2019 | Business | 10 reacties

Veel mensen die zelfstandig ondernemer willen worden doen dit om meer vrije tijd te hebben. Voor zo’n 98% blijkt dit uiteindelijk een illusie. Als zelfstandig ondernemer stopt het ‘werken’ nooit echt. Maar de vraag is: is dit erg? Wat mij betreft niet.

Waarom niet?  Als je doet wat je leuk vindt ben je geen dag meer aan het werk. Althans niet zoals ‘werk’ voor een overgroot deel van de mensen voelt als ze aan werk denken.

Daar zit natuurlijk ook een risico aan. Want als je doet wat je leuk vindt kan al dat werken ook wel een beetje doordraaien. Het is dus aan te raden om regelmatig of in ieder geval jaarlijks even te ‘unpluggen’.

Ik kan mij nog heel goed de tijden herinneren dat ik om 7 uur ’s in de ochtend naar mijn werk voor een baas reed zodat ik om 16 uur naar huis ‘mocht’. Rond 14 uur zat ik dan op mijn horloge te kijken. Die laatste 2 uur telden net zo zwaar als die eerste 6 die ik er al op had zitten.

Toen ik uiteindelijk de overstap wilde maken om full time ondernemer te worden had ik toch zo mijn twijfels. Ondanks het feit dat ik inmiddels genoeg verdiende met mijn part-time onderneming om die stap te maken was ik vooral bang. Bang dat ik mijn collega’s zou missen, bang dat het mij niet zou lukken, bang dat ik het toch niet zo leuk zou vinden etc. Ik werd alleen bij die gedachten al steeds angstiger waardoor ik die stap maar uit bleef stellen.

Nu terugkijkend zie ik dat ik eenvoudigweg nog niet voldoende zelfvertrouwen had om 100% in mijzelf te geloven en dus maakte ik de sprong van een full time baan naar een part time baan naast mijn part time onderneming. Nadat ik dat ook 12 maanden had gedaan besefte ik dat dit eigenlijk geen zin had. Ik moest gewoonweg de sprong in het diepe gaan maken en de kettingen naar het oude werkleven los gaan laten.

Van die stap heb ik nooit spijt gehad. Niet omdat het lukte maar vooral omdat je van die sprong, die eerste grote stap, het meest leert van allemaal. Je maakt een soort sprong naar een toekomstige versie van jezelf. Ineens dwing je jezelf een versie te worden van jezelf die je nog niet kende.

En vandaar ook de titel van deze blog; Succes is Just Around the Corner. Want toen ik eenmaal ook mijn part time baan had opgezegd veranderde alles letterlijk binnen enkele weken. Ik weet nog dat ik vaak dacht: ‘Als ik dit had geweten’.

In the end it is never about the money

En ik ontdekte nog iets: “In the end it is never about the money”. Zelfstandig ondernemen gaat over vrijheid om zelf te beslissen hoe jij je dag indeelt, om zelf de makkelijkste en ook de moeilijkste beslissingen te nemen en daar volledig de verantwoordelijkheid voor te nemen, ondernemen gaat over het avontuur aangaan met jezelf.

Ondernemen is wat mij betreft ook een van de beste manieren om een grote persoonlijke groei te ondergaan. Dit vooral ook omdat je leert doorgaan ondanks tegenslagen.

Tussen 100% voor jezelf starten en het invullen van een full time baan zit vaak een groot donker gat. Ik noem dit “the Void”. De enige manier om echt te ontdekken of dit het voor je is, is om je te laten vallen zonder precies te weten waar je neerkomt.

Voor mij startte het ondernemersavontuur 23 jaar geleden. Er was nog geen internet, geen mobiele telefoon en er waren nog geen pinapparaten in de muur. Het was de tijd van folders op een papiertje uit de printer en het gepiep en geknars van modems als je een betaling wilde doen op afstand.

Er is inmiddels veel veranderd. Met een paar vingers op je toetsenbord vind je de beste trainingen, coaches en nagenoeg passende informatie voor ieder probleem. Ondernemen was nog nooit zo gemakkelijker als nu. De kansen waren nog nooit zo groot als nu. Het is er allemaal. En ondanks alle middelen voorradig besluiten veel mensen niet te gaan ondernemen hoewel ze het heel graag zouden willen.

En we staan pas aan het begin!

Als je nu wacht met ondernemen durf ik je te voorspellen dat je over tien jaar terugkijkt en denkt; “Damn, was ik maar tien jaar geleden begonnen. Toen waren de kansen veel groter”. Niet dat er over tien jaar geen kansen meer zijn. Het laat vooral zien dat uitstel vaker gebaseerd is op angst dan op iets anders. Er is wat dat betreft geen enkel ‘goed’ moment om te starten als je met een bril van onmogelijkheden naar de markt en de omstandigheden kijkt.

De enige vraag die jij jezelf kan stellen is: ‘Ben IK er klaar voor’?

Naast het feit dat er ontzettend veel informatie voor handen ligt en we in het midden zitten van een tijdspectrum van mogelijkheden is er inmiddels ook een businessmodel voor handen wat ik persoonlijk heel lang over het hoofd heb gezien en zwaar heb onderschat.

Er is een businessmodel waarbij alles wat het echte ondernemen minder leuk maakt voor een groot deel voor jou uit handen is genomen.

Een model waarbij…

  • De marketing voor je is geregeld en je letterlijk met een paar drukken op de knop je volledig uitgewerkte flyers, posters en je banners kan bestellen.
  • De financiële administratie is geregeld en je met een druk op de knop je facturen kan downloaden en uitprinten.
  • Je een kant en klare website en een app ontvangt die volledig voor jou wordt bijgewerkt.
  • Het gehele product al voor je is ontwikkeld naar de hoogste kwaliteitscriteria
  • Alle productie en ontwikkelingskosten al voor jou zijn betaald
  • Alle voorraden al voor je zijn voorgefinancierd en een model waarbij
  • Jouw collega’s ook allemaal zelfstandig ondernemer zijn
  • Je een berg kennis, ervaring en support ter beschikking hebt van collega’s die eerder zijn begonnen dan jij

En ja, ik heb het over netwerkmarketing, het minst begrepen businessmodel van de 21e eeuw. Want hoe kan het anders dat Netwerkmarketing de meeste miljonairs voorbrengt van alle businessmodellen die er zijn?

Als je het mij vraagt komt dit omdat ontzettend veel goed bedoelende distributeurs (zo heten de zelfstandige ondernemers binnen netwerkmarketing) stoppen op het moment dat ze moeten doorgaan.

Image result for uitgelachen wordenKijk, in het begin moet iedereen een vak leren. En ja, netwerkmarketing is een vak! Wat er nu helaas te vaak gebeurd is dat iemand die met netwerkmarketing start allereerst zijn ‘warme markt’ benaderd. Dat is een veel gebruike term voor vrienden, kennissen en collega’s. Die zijn op hun beurt vaak al vaker benaderd en komen vaak met reacties als  “Doe jij dat? Neeeee joh” of “oh, dat soort systemen ken ik” of “dat is een toch een pyramidespel”, “de top verdient het geld” en ga zo maar door.

Als je nog nooit ondernemer bent geweest, niet een al te dikke huid hebt en logischerwijs dus nog wat snel in twijfel terecht komt, dan is de kans groot dat daarmee het einde van je netwerkmarketing carrière is ingeluid. Zonde! Niet alleen van je tijd en het geld waarmee je wellicht bent gestart (starten binnen netwerkmarketing kan vaak letterlijk vanaf een paar tientjes) maar vooral voor de kansen die je daarmee hebt laten liggen.

Want hoe anders denk je dat het zou kunnen gaan als je van deze reactie zou leren en op zoek zou gaan naar antwoorden.

Het goede nieuws is namelijk dat alle succesvolle distributeurs binnen Netwerkmarketing dit ook mee hebben gemaakt en dus de antwoorden voor je hebben!

Over die antwoorden ga ik je meer vertellen in een van mijn volgende blogs. Voor nu lijkt het mij voldoende om te stellen: “Success is just around the corner!” Je moet alleen even doorlopen en ook daadwerkelijk bereid zijn de hoek om te kijken.

Netwerkmarketing werkt en is zonder enige twijfel de meest laagdrempelige manier om zelfstandig te leren ondernemen. Welk ander systeem biedt je de kans om met een minimale investering, parttime en met een berg aan support je eigen business op te bouwen met een onbeperkt en overerfbaar inkomen?

Kortom, ik ben onverwachts een fan geworden. Niet door een blog te lezen of door naar The Rise of the Entrepreneur te kijken maar door het gewoon te gaan doen en te ervaren.

Op zondag 7 juli organiseren we het 1e Healthy Wealthy People event. Een evenement over gezondheid, voeding, natuurlijke vitamines en over ondernemerschap, mindset en persoonlijke ontwikkeling. Ook als je totaal geen interesse hebt in netwerkmarketing ben je van harte welkom. Je zal zelf zien dat netwerkmarketing ook anders kan. Voor diegenen die interesse hebben in alle genoemde onderwerpen kan ik je verzekeren dat het een super interessante dag gaat worden.

Wil je met korting naar dit evenement of wil je gewoon meer weten? Vul dan het onderstaande formulier in en we nemen snel contact met je op.

Stel je deze blog op prijs? Deel deze dan via facebook en andere social media

Pin It on Pinterest

X
X